• Home
  • De kliniek
  • Rondleiding en faciliteiten

Balie en ontvangstruimte

   

De balie is de gehele dag geopend voor het maken van een afspraak of afhalen van medicijnen, voer en verzorgingsproducten. Komt u voor een afspraak bij de dierenarts, hoeft u niet lang te wachten aangezien de dierenarts uitsluitend op afspraak werkt. U kan er uw hond wegen voor u de spreekkamer binnengaat.

Spreekkamer

   

De dierenarts doet hier haar onderzoek.
Hier krijgt uw huisdier de jaarlijkse gezondheids-check-up. Het lichamelijk onderzoek geeft informatie over de gezondheidstoestand van uw huisdier. Tevens kijkt ze dan welke vaccinaties voor uw huisdier noodzakelijk zijn.
In de spreekkamer vindt ook het eerste onderzoek plaats als uw huisdier gezondheidsklachten heeft. Als er een uitgebreider onderzoek nodig is, voeren we dat doorgaans meteen in onze kliniek uit. Indien er een omvangrijker onderzoek of een operatieve ingreep noodzakelijk is, zullen we hiervoor met u een nieuwe afspraak maken. Indien er tijd is wordt u natuurlijk meteen geholpen. 

Voorbehandelruimte

De patiënten worden in deze ruimte onder narcose gebracht en daarna gewassen en geschoren de OK ingereden. Zo kan er in de OK zo steriel mogelijk worden gewerkt.
Om deze reden van steriliteit worden zogenaamde niet steriele operaties zoals gebitsreiniging in de voorbehandelruimte uitgevoerd.
Na de operatie wordt de patiënt na de recoveryruimte gereden om uit te slapen en worden de instrumenten gereinigd en daarna gesteriliseerd voor de volgende operatie.

Operatiekamer

     

De kliniek beschikt over een aparte steriele operatiekamer(OK) waar operaties uitgevoerd worden. De OK is voorzien van een moderne uitrusting zoals gasanesthesie, warmtemat en bewakingsapparatuur voor onder andere de ademhaling, het hart en de lichaamstemperatuur.

Laboratorium

Hier staat de apparatuur voor bloedonderzoek, urineonderzoek en microscopisch onderzoek.

Recovery

Na de operatie kunnen de dieren rustig hun roes uitslapen. Ze worden in de gaten gehouden tot ze goed wakker zijn en dan kan hun baasje hen weer ophalen. Ook opnamepatiënten die bijvoorbeeld een infuus hebben worden hier verpleegd. Eén kooi kan omgebouwd worden tot zuurstofkooi.

Röntgenkamer en doka

     

Soms is het nodig om ‘binnenin’ te kijken. Daarvoor is een röntgenapparaat aanwezig zodat we de botten, borst- en buikholte kunnen inspecteren. De röntgenfoto’s worden ontwikkeld met een ontwikkelmachine speciaal voor röntgenfoto’s en zijn vrijwel direct klaar om te bekijken.
Met de echo kan de dierenarts de organen bekijken of vaststellen  of uw huisdier drachtig is.

Faciliteiten

 
   

Röntgen
Er is een röntgenapparaat aanwezig zodat we de botten, borst- en buikholte kunnen inspecteren. De röntgenkamer voldoet aan alle wettelijke eisen. De röntgenfoto’s worden ontwikkeld met een ontwikkelmachine speciaal voor röntgenfoto’s en zijn vrijwel direct klaar om te bekijken.

   

Echo
Voor het vaststellen van dracht of onderzoek van de buik of het hart.

 

Chippen van huisdieren
Door het inbrengen van een onderhuidse chip krijgt uw huisdier zijn unieke identificatienummer. Dit vergemakkelijkt het terugvinden van uw huisdier bij vermissing.

   

Gasanesthesie

 

Zuurstof

 

Bewakingsapparatuur 
Gedurende een operatie is uw huisdier onder narcose. Het is belangrijk om de lichaamsfuncties in de gaten te houden. Onze OK heeft een capnograaf voor de monitoring van de ademhaling. Een ECG geeft het hartritme van uw huisdier aan. Een zuurstof saturatiemeter meet de hoeveelheid zuurstof in het bloed. Een thermometer geeft voortdurend de lichaamstemperatuur aan.

 

Bloeddruk meting
Een te hoge bloeddruk komt bij katten regelmatig voor. Het kan het gevolg zijn van nierfalen, hartproblemen, een te snel werkende schildklier of een bijnierprobleem. Vaak zien we het dus als complicatie van een andere aandoening, waarbij dan ook de symptomen van de primaire aandoening het meest zullen opvallen. Soms treden echter de gevolgen van de te hoge bloeddruk duidelijk op de voorgrond: plotselinge blindheid, trombose, vermoeidheid of symptomen door schade aan andere organen door de hoge bloeddruk.  De diagnose is eenvoudig indien de juiste apparatuur voorhanden is. In deze kliniek wordt met behulp van een Doppler apparaat een bloeddrukmeting gedaan. Een tijdige behandeling kan veel ellende voorkomen! Als de dierenarts tijdens de jaarlijkse controle van met name senior katten een te hoge bloeddruk vermoed, zal ze een bloeddrukmeting voorstellen.

   

Bloedonderzoek
De Vettest is een bloedanalyse apparaat dat snel betrouwbare uitslagen geeft over het functioneren van onder andere de lever, nieren en alvleesklier. Als er bloed is afgenomen, kunt u op de uitslag wachten, die is al na 15 minuten bekend.
Als er specialistisch bloedonderzoek gedaan moet worden, verzenden we het bloed naar een gecertificeerd laboratorium.

 

Dermatologie
Met een microscoop kunnen huid en vachtmonsters onderzocht worden op parasieten.

   

Schimmelkweek
We kunnen in ons eigen laboratorium een schimmelkweek inzetten als de dierenarts uw huisdier verdenkt van het hebben van een schimmelinfectie. Meestal heeft u dan binnen 10 dagen een uitslag.

 

Urineonderzoek
Met een refractometer kan gecontroleerd worden of de nieren de urine goed kunnen concentreren.  Een test met een urinestick spoort bijvoorbeeld suiker of bloedverlies via de urine op. Als we de urine onder de microscoop bekijken kunnen we zien of er blaasgruis of ontstekingscellen in zitten.

 

Ontlastingonderzoek
Sommige huisdieren hebben last van maagdarmparasieten. Deze kunnen met de microscoop worden opgesppord.

   

Ultrasoon tandsteen verwijderapparatuur

Voor gebitsonderhoud bij hond en kat. Een schoon en gezond gebit voorkomt nier, hart, lever- en huidproblemen bij uw hond en kat. Een frisse adem bij uw huisdier is voor u zelf niet alleen comfortabel maar ook positief voor uw gezondheid.

 

  Gebitsverzorging bij konijnen en knaagdieren
   

Oorreinigingsapparaat
Met dit moderne apparaat kan met een krachtige warme pijnloze straal de oren van uw huisdier uitgespoten worden als ze verstopt zitten met oorsmeer en of ontstekingscellen.